Wat te doen tijdens de coronavirus crisis?

Ondanks dat veel beroepen thuis uitgeoefend kunnen worden is de kans groot dat je door de coronavirus maatregelen minder kunt doen dan normaal. Afspraken gaan niet door, offertes worden nog niet geaccepteerd en sommige collega’s zijn ziek of afwezig. Je kunt je achterstand van TV series en films gaan inhalen, grote hoeveelheden WC papier kopen,
een goed boek lezen, Fortnite spelen of….

Een beeldbank maken

Heb je veel ongesorteerde foto’s dan is nu het ideale moment om alles netjes te gaan archiveren en categoriseren in een beeldbank. Ideaal voor wanneer je een geschikt plaatje nodig hebt voor je social-media posts of website. Wist je dat je met je Google (Business Suite) e mailaccount gratis gebruik kunt maken van Google Photo’s?

Je metadata (her)schrijven

Vindbaarheid vinden we belangrijk, maar we besteden er allemaal te weinig tijd aan. Nu is het moment om al je pagina’s te voorzien van een passende meta description! Kies per pagina een steekwoord, en vertel in 140 tot 160 tekens waar een pagina over gaat en vergroot daarmee de vindbaarheid op Google! De meeste WordPress websites zijn voorzien van een Yoast SEO plugin om dit per pagina netjes in te vullen. Heb je de plugin niet vraag ons dan om hulp om de plugin te installeren!

Evalueer je website en de statistieken

Hoe staat je website er eigenlijk voor. Log weer eens in op Google Analytics om te zien hoeveel bezoekers je op je website hebt mogen ontvangen. Is je website geschikt voor mobiele apparaten, sluit het verhaal nog goed aan bij je huidige aanbod en zijn de foto’s nog up to date? Is je online etalage al ouder dan 5 jaar dan is het wellicht tijd om na te denken over een nieuwe website. Wij geven je graag gratis en vrijblijvend advies over de staat van je website en andere online-marketing kanalen en dat kan allemaal op afstand vanuit je luie stoel geregeld worden.

Werk je socials bij

Wanneer heb je voor het laatst de omschrijving van je bedrijf of organisatie op Facebook aangepast? Heb je nog steeds het haar dat je had op je profielfoto en kloppen de adresgegevens op LinkedIn nog wel? Hoe zit het eigenlijk met je privacy instellingen en wachtwoorden? Je hebt nu alle tijd om de boel weer eens bij te werken.

Update! Update! Update!

De updates van je telefoon, iPad, computer, VR-bril, browser en Smart TV die je normaal altijd snel wegklikt beschermen je tegen digitale virussen en lossen bugs op. Nu is het ideale moment om al je apparaten weer eens langs te lopen voor de nieuwste updates. Wellicht wil je ook je website updaten en ook dat is een goed idee. Beheren wij je website dan kijkt onze helpdesk graag even met je mee, zodat we zeker weten dat je website optimaal blijft werken.

Maak je eerste landingspagina

Camiel schreef onlangs een mooi blog over het maken van landingspagina’s. Leer wat nieuws en ga aan de slag om je eigen conversie kanon te maken dan is je omzet na de corona pandemie snel weer op peil.

Ga bloggen of vloggen

Wilde je altijd al eens gaan bloggen dan is nu het moment om te gaan starten. Schrijf over je werk, hobby’s, passies, weetjes of mooie verhalen. Met deze tips kun je direct aan de slag!

Maak je toetsenbord en muis schoon

Je toetsenbord en muis gebruik je dagelijks en zijn een bron van schadelijke bacteriën. Vaak hebben ze een stoer zwart kleurtje, zodat de troep niet zo opvalt. Haal er eens een keukenpapiertje overheen…. oei! Haal eerst de stekkertjes uit je computer. Pak bij voorkeur keukenpapier of een katoenen doekje, neem een beetje spiritus of een ander schoonmaakmiddel dat geschikt is om randapparatuur te reinigen en laat je toetsenbord weer glimmen! Ben jij een echte techneut, schroom dan niet om je PC kast eens open te maken en een stofdoekje langs je fans te halen. Pas wel op dat je geen onderdelen beschadigd. Op YouTube staan veel handige PC cleaning filmpjes.

Koop een nieuwe computer

Tot slot. Hoe oud is de computer of laptop eigenlijk die je gebruikt? 3, 5 of 10 jaar? Heb je al een SSD of ratelt en piept je PC nog net zo hard als in 2010? Met een nieuwe computer kun je veel sneller werken om straks je corona achterstand in te halen. AMD heeft recent kekke Ryzen 3000-serie processoren op de markt gebracht die goede performance bieden voor betaalbare prijzen. Gun jezelf een nieuwe iPad met een handige pen of vervang die oude logge laptop met een mooie Notebook. Een bijkomend voordeel is dat je nu alle tijd hebt om je nieuwe speeltjes te ontdekken en te installeren. Je mag de bezorger best bedanken, maar geen handen schudden natuurlijk!

Wacht geduldig af en volg goed de instructies van de RIVM

Eer dat je deze lijst hebt afgewerkt dan is het coronavirus waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. Blijf tot die tijd waakzaam en luister naar de instructies van de overheid om verdere besmettingen tegen te gaan. 

een vliegende start na de crisis?

Neem contact met ons op en samen nemen we je website onder de loep,
zodat je onderneming na de crisis duurzaam en doelgericht online gaat groeien!