Beter en sneller blogs leren schrijven

Misschien ken je het wel, je hebt een onderwerp en je wilt gaan schijven, maar dan? Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om gewoon te beginnen met typen, om vervolgens een half uur later een fantastisch artikel te hebben. Zelf had ik ook die problemen, maar gelukkig heb ik door de jaren heen wat tricks geleerd om mijzelf op gang te helpen en waardoor mijn teksten veel interessanter werden! En deze deel ik natuurlijk graag met jou!

5 tips om een betere blog- en tekstschrijver te worden

 

1. Maak alvast je indeling (koppenstructuur)

Het schrijft veel gemakkelijker als je al weet wat je wilt gaan vertellen. Maak daarom voordat je begint met schrijven alvast de structuur van jou toekomstige tekstuele parel. Dit doe je door bijvoorbeeld de titel en tussenkopjes alvast te bedenken. Zo heb je jouw verhaal in grote lijnen al bepaald en hoef je tijdens het schrijven niet meer na te denken over wat je ook alweer gaat vertellen.

2. Zoekintentie verkenning

Door een mini verkenning van zoekwoorden te doen kom je er achter welke vragen mensen hebben over jouw onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld met de automatische invulling van Google zelf. Door een term in de zoekbalk van Google te typen, wordt automatisch aangevuld waar vaak naar gezocht wordt. Dat kan een perfecte manier zijn om input te krijgen over jouw onderwerp, omdat je nu weet wat mensen graag willen weten. Daarnaast zal het ook nog eens helpen met de vindbaarheid van jouw blog!

3. Schrijf voor jouw bezoeker

Ja, misschien schrijven we vaak om iets te bereiken of verkopen, maar uiteindelijk bereik je veel meer door te laten zien dat je een expert bent. Zowel Google als bezoekers vinden het fijn als jouw artikel meer is dan alleen een salespitch. Uiteindelijk heeft jouw bezoeker een vraag en Google probeert die te beantwoorden. Door serieus antwoord te geven op de zoekvraag van een bezoeker krijg je veel meer voor elkaar en is jouw artikel ook nog eens veel interessanter om te schrijven. Doordat jij nuttige informatie deelt laat je zien dat je een expert bent en ontwikkel je een grote gunfactor. Bedenk hierbij ook wie jouw bezoeker eigenlijk is. Voor een publiek dat op zoek is naar feiten schrijf je bijvoorbeeld heel anders dan voor een bezoeker die opzoek is naar een opinie. Of voor volwassenen schrijf je anders dan voor jongeren. Als je weet voor wie je stuk bedoeld is, kan je de tekst schrijven op een manier die deze mensen aan zal spreken.

4. Denk in diversiteit ( en lijstjes )

Een goede blog bevat meestal behalve een goed antwoord ook ondersteunend materiaal, zodat je blog meer dan alleen een saaie tekst is. Mensen houden van lijstjes, plaatjes, filmpjes etc. Dus geef voorbeelden, verwijs naar goede bronnen en maak “zware kost” lekker behapbaar met lijstjes. Denk maar aan alle “top 10 …. of 5 redenen om ….” artikelen die je tegenkomt. Je bent zelfs nu zo’n artikel aan het lezen! Mooi toch 🙂

5. Schrijf actief en persoonlijk

Een blog is alsof je één op één een gesprek hebt met iemand. Spreek de lezer direct aan met woorden zoals “Jouw ….” en denk in activatie zoals: “Nu ben je klaar om ….”.
Ook (tussen)koppen kan je goed actief maken. Zo kan je bijvoorbeeld een kop als “Uniek visitekaartje” activerend maken door het aan te passen naar: “Een uniek visitekaartje, voor een échte impact”.

Nu lekker blogs gaan schrijven!

Zie blogs niet als een vermoeiend iets, maar een manier om jouw kennis te delen! Oefening baart kunst, en wanneer jij met plezier een blog schrijft komt dat terug in je tekst. Uiteindelijk zal je dan ook veel meer impact krijgen. 

Wij zijn er zeker van dat jij met deze 5 tips blogs kan schrijven die sneller en beter zijn! Heb jij met onze tips een blog geschreven of heb je een vraag of opmerking? Laat je ons weten! 

Wist je dat wij ontzettend getalenteerde tekstschrijvers in huis hebben?

Krijg meer bezoekers met goede blogberichten en
activeer je klantenbestand met interessante nieuwsbrieven!