Selecteer pagina

Beter en sneller blogs leren schrijven

Het is niet voor iedereen weggelegd om gewoon te beginnen met typenen om vervolgens een compleet & interessant artikel te hebben na een half uur schrijven. Gelukkig had ik ook die problemen, maar heb ik door de jaren heen wat tricks geleerd om mijzelf op gang te helpen en tips opgedaan waardoor mijn teksten veel interessanter werden!

5 tips om een betere blog- en tekstschrijver te worden

En deze deel ik natuurlijk graag met jou

1. Maak alvast je indeling (koppenstructuur)

Het schrijft veel gemakkelijker als je al weet wat je wilt gaan vertellen. Maak voordat je begint met schrijven alvast de titel structuur van jou toekomstige tekstuele parel. Zo heb je al jouw verhaal in grote lijnen bepaald en hoef je niet meer tijdens het schrijven na te denken over wat je nu weer gaat vertellen.

2. Zoekintentie verkenning

Vaak door een mini verkenning van zoekwoorden met bijvoorbeeld de automatische invulling van Google zelf, kom je vaak erachter wat veel vragen zijn van mensen omtrent een onderwerp. Dat kan een perfecte manier zijn om imput te krijgen voor jouw onderwerp en artikel. Daarnaast zal het ook nog eens helpen met de vindbaarheid van jouw blog bericht!

3. Schrijf voor jouw bezoeker

Ja, misschien schrijven we vaak om te verkopen, maar uiteindelijk verkoop je veel eerder door te laten zien dat je een expert bent. Zowel Google als bezoekers vinden het fijn als jouw artikel een toegevoegde waarde heeft en niet alleen maar een salespitch is. Uiteindelijk heeft jouw bezoeker een vraag en wilt Google die beantwoorden. Door serieus antwoord te geven op de zoekvraag van een bezoeker krijg je veel meer voorelkaar en is jouw artikele ook nog eens veel interessanter om te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan het whitepaper principe waarbij jij laat zien dat jij de expert bent door informatie te delen en ontwikkel je een grote gunfactor, maar ook krijg jeen reputatie als expert.

4. Denk in diversiteit ( en lijstjes )

Mensen houden van lijstjes, plaatjes, filmpjes etc. Maar vaak bevat een goed antwoord ook ondersteunend materiaal dat meer dan alleen een saaie tekst is. Geef voorbeelden, verwijs naar goede bronnen en maak “zware kost” lekker behapbaar met lijstjes. Denk maar aan alle “top 10 …. of 5 redenen om ….” artikelen. Je bent zelfs nu zo’n artikel aan het lezen! Mooi toch 🙂

5. Schrijf actief en persoonlijk

Een blog is alsof je een één op één gesprek hebt met iemand. Spreek de lezer direct aan met woorden zoals “Jouw ….” en denk in activatie zoals: “Nu ben je klaar om ….”.
Ook koppen kan je actief maken bijvoorbeeld: “Een uniek visitekaartje, voor een échte impact” inplaats van “Uniek visitekaartje”. 

Nu lekker blogs gaan schrijven!

Zie blogs niet als een vermoeiend iets, maar een manier om jouw kennis te delen! Als jij met plezier een blog schrijft, dan zullen ze uiteindelijk ook veel meer impact hebben. 

Wij zijn er zeker van dat jij met deze 5 tips sneller en beter blogs gaat schrijven!
Laat je ons weten wanneer jij een blog hebt geschreven met onze tips? 

Wist je dat wij ontzettend getalenteerde tekstschrijvers in huis hebben?

Krijg meer bezoekers met goede blogberichten en
activeer je klantenbestand met interessante nieuwsbrieven!

Over de auteur

Camiel

Camiel is de imagineer van Studio Projectie. Hij is een expert in online marketing, multimedia design en Wordpress websites. Graag leert hij mensen hoe ze alles uit de digitale wereld kunnen halen en inzetten.