Moet ik tegenwoordig nog visitekaartjes hebben?

In de digitale wereld van nu zou je bijna vergeten dat er nog zoiets bestaat als visitekaartjes. Je hebt immers al een website die tiptop in orde is en voorzien is van alle informatie (en anders moet je misschien eens een bezoekje wagen aan projectie.com). Toch kan een visitekaartje net dat beetje meerwaarde bieden voor jouw bedrijf. Het is dé reminder voor mensen die je face to face spreekt en het laat gelijk een eerste indruk achter.

  • Een goede eerste indruk, met een blijvende herinnering
    Visitekaartjes zijn een representatie van hoe voorbereid jij bent. Een visitekaartje kan mensen aangenaam verassen en een blijvende eerste indruk wekken.
  • Altijd snel contactgegevens uitwisselen
    Ja, alles gaat misschien wel sneller met de huidige digitale wereld, maar dat betekent niet dat je altijd zin & tijd hebt om één op éen je contactgegevens uit te wisselen. Een visitekaartje is makkelijk gegeven en bevat alle informatie die iemand nodig heeft
  • Een minipitch op zichzelf Een visitekaartje is een perfecte manier om meer over jouw bedrijf te vertellen. Zo’n gaaf opvallend kaartje laat zich perfect gebruiken om die ene slogan te vertellen waar jij als bedrijf voor staat en doet.

Voor visitekaartjes moet je overigens wel even de tijd nemen. Vaak genoeg zie je basic kaartjes voorbij komen die sprekend lijken op de tientallen kaartjes die je eerder al hebt ontvangen en dat is gewoon zonde! Met een beetje extra liefde en een sausje van creativiteit krijg je visitekaartjes waar iedereen van onder de indruk zal zijn.

“Je moet veel visitekaartjes bestellen, want die moet je in ieder gat stoppen dat je hebt!”
– Camiel, Creative Director

eEN UNIEK VISITEKAARTJE

Een visitekaartje is dus zeker nog van deze tijd, maar ze moeten wel uniek zijn. Hier een paar tips & tricks van ons om een super tof visitekaartje te creëren:

Size matters!

Helaas is het een feit dat het formaat wel degelijk uitmaakt bij visitekaartjes. Ondanks dat mensen een gekke vorm helemaal leuk vinden, is dit namelijk ook erg onpraktisch: ze passen niet meer in je portemonnee! Het standaard formaat (85x55mm) blijkt het dan ook nog steeds het beste te doen. Wel kun je spelen met verschillende materialen (recycled papier, plastic of zelfs hout) om jouw visitekaartje opvallender te maken.

Let it shine!

Een simpele truc om een visitekaartje minimalistisch, maar toch speciaal te maken is het toevoegen van een beetje glans. Uiteraard moet dit wel passen bij de uitstraling van jouw bedrijf. Gelukkig weten de creatieve breinen van Projectie precies wat handig is in bepaalde situaties. Veel drukkerijen bieden deze optie tegenwoordig aan en het word je dan ook erg gemakkelijk gemaakt om met dit effect te spelen.

Ask help!

We vinden het super tof wanneer iemand creatief aan de slag gaat. Helaas weten we ook dat niet iedereen daar altijd zin in heeft. Als je écht een gaaf visitekaartje wilt, maar je weet zelf niet zo goed hoe je dit moet doen, dan raden we aan om toch wat hulp te zoeken. Er zijn experts genoeg die jou hierbij willen helpen. Wij snappen ook dat niet voor alles altijd budget is. Onze visitekaartjes starten daarom helemaal niet duur en dan heb je gegarandeerd een visitekaartje waar jouw klanten van onder de indruk zullen zijn!

Wil jij ook een visitekaartje waar de orginaliteit vanaf spat en jouw klanten helemaal van onder de indruk zullen zijn?

Laat ons het drukwerk ontwerpen dat bij jou past.