Een landingspagina is een belangrijk instrument in je digitale marketing arsenaal. Als een landingspagina correct wordt gemaakt, kan deze u helpen uw conversies te verhogen en beter in te spelen op de behoeften van uw klanten. In dit artikel laten we u zien hoe u een landingspagina met een hoge conversie kunt maken die uw bedrijf zal helpen groeien.

1. Houd het simpel

De eerste stap bij het maken van een landingspagina met een hoge conversie is om het ontwerp eenvoudig te houden. Te veel tekst of te veel afbeeldingen kan overweldigend zijn voor bezoekers en zal de kans verkleinen dat ze actie ondernemen. Houd het bij een enkele call-to-action (CTA) en zorg ervoor dat deze duidelijk en gemakkelijk te vinden is.

2. Maak het relevant

Uw landingspagina moet relevant zijn voor de producten of diensten die u promoot. Dit betekent dat u relevante afbeeldingen, tekst en CTA’s moet opnemen. Als u bijvoorbeeld een uitverkoop van winterjassen promoot, moet uw landingspagina afbeeldingen van winterjassen bevatten en tekst waarin de aanbieding wordt vermeld.

3. Gebruik een sterke CTA-tekst

Uw CTA is wat bezoekers zal aanzetten tot actie, dus het is belangrijk om een sterke tekst te gebruiken die hen dwingt dit te doen. CTA’s zoals “Koop nu” of “Meld u aan” zullen eerder conversies opleveren dan algemene CTA’s zoals “Meer informatie”

Zorg voor een gevoel van urgentie door zinnen te gebruiken als “Limited time only!” of “Hurry, offer ends soon!”

4. Voeg testimonials of beoordelingen toe.

Het toevoegen van getuigenissen of beoordelingen van tevreden klanten kan helpen bij het verhogen van conversies op uw landingspagina. Als potentiƫle klanten zien dat anderen succes hebben gehad met uw product of dienst, zullen ze eerder geneigd zijn om zelf actie te ondernemen.

5. Optimaliseren voor mobiele apparaten

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle bezoekers uw landingspagina op een desktopcomputer zullen bezoeken; velen zullen in plaats daarvan mobiele apparaten gebruiken. Zorg ervoor dat uw landingspagina is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten door het ontwerp eenvoudig en gemakkelijk te navigeren te houden. Let op de lettergrootte en zorg ervoor dat knoppen groot genoeg zijn om er gemakkelijk op te kunnen klikken
Gebruik het hulpprogramma van Google voor mobielvriendelijke tests om te zien hoe uw landingspagina ervoor staat op het gebied van mobiele optimalisatie.

Het maken van een hoog-converterende landingspagina hoeft niet moeilijk te zijn – volg gewoon deze eenvoudige tips en je bent in een mum van tijd op weg naar het verhogen van conversies en het genereren van leads!