WordPress website updaten in 3 veilige stappen

Updates worden op regelmatige basis uitgebracht voor de WordPress Core en thema’s. Deze updates beschermen uw website tegen hackers met beveiligingspatches die je beschermen tegen mogelijke kwetsbaarheden in de code of andere technologieën die hackers gebruiken om websites online aan te vallen

Updates zijn belangrijk als je goed wilt blijven werken zonder technische problemen veroorzaakt door verouderde software applicaties die ertoe kunnen leiden dat ze gemakkelijk gecompromitteerd worden. Het belangrijkste doel achter dit soort onderhoudswerk dat wordt uitgevoerd op beheerdersniveau zou in de eerste plaats gericht zijn op het verzekeren van volledige compatibiliteit tussen geïnstalleerde plugins

Hoe vaak moet ik WordPress updaten?

Deze vraag krijgen wij regelmatig van onze klanten. WordPress onderhoud is nodig, wanneer er een belangrijke update moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld wanneer er een security update beschikbaar is, een functie binnen een plugin niet goed werkt of omdat er een nieuwe belangrijke functie beschikbaar is.

We zien in de praktijk dan ook vaak het volgende:

9

Minder dan of één keer per jaar

Voor de meeste WordPress websites is dit niet afdoende, want er zijn jaarlijks meerdere security updates en dan kan deze hoeveelheid niet voldoende zijn om je website goed te onderhouden.

9

Elke week of wanneer er een updates beschikbaar is

Alhoewel er altijd wel updates zijn, betekent het niet dat het altijd geupdate moet worden. Ook programmeurs maken foutjes en zeker bij grote updates en nieuwe functie lanceringen komt dit wel eens voor. 

Maar wanneer is dan wel het juiste moment om te updaten?

N

Wij raden aan om minimaal 1x per kwartaal WordPress van updates te voorzien

Op deze manier heb je een solide frequentie voor bijvoorbeeld security updates, maar verklein je de kans dat je het testkonijn van programmeurs wordt.

WordPress update volgorde

Je kan jouw website van updates voorzien in diverse volgordes, maar de praktijk heeft ons geleerd dat deze volgorde het minste risico’s met zich meebrengt.

  1. Plugins
  2. Thema
  3. WordPress

Het bijwerken van uw WordPress website kan een beetje een proces zijn, maar het is belangrijk om de dingen op orde te houden. Eerst moet u alle plugins bijwerken die je mogelijk gebruikt. Als dat eenmaal is gebeurd, kan je verder gaan met het bijwerken van het thema. En tenslotte, als al het andere up-to-date is, kan je WordPress zelf updaten. Door alles in deze volgorde te houden, zorg je ervoor dat alles soepel verloopt en dat jouw website zonder problemen in de lucht blijft.

Tip van Camiel
Update 1 x per kwartaal jouw wordpress website

Heb je een backup?

Het is altijd een goed idee om een back-up van uw WordPress website te maken. Op deze manier, als er iets mis gaat met jouw site, kun je deze altijd herstellen vanaf de back-up. Je kan jouw webhost vragen of zij een back-up dienst aanbieden. De meeste webhosts bieden een of andere back-up service aan, maar het is altijd een goed idee om dit te controleren. Daarnaast is het handig om uw WordPress site tijdens werkuren bij te werken, zodat als er toch iets misgaat, je altijd een back-up kunt terugzetten. Op deze manier kunt u voorkomen dat er gegevens verloren gaan of dat jouw website downtime ondervindt.

Controleer je website op conflicten na het updaten

Het bijwerken van een WordPress website kan een snel en eenvoudig proces zijn, maar soms kunnen er conflicten optreden. Daarom is het altijd een goed idee om na een update te controleren of alle functies nog werken. Contactformulieren zijn bijvoorbeeld een vitaal onderdeel van veel websites, dus je zult zeker willen weten dat ze nog goed werken. Het bijwerken van WordPress websites is een belangrijk onderdeel om ze goed draaiende te houden, dus is het de moeite waard de tijd te nemen om het goed te doen. Door deze eenvoudige tips te volgen kun je mogelijke problemen vermijden en ervoor zorgen dat je website goed blijft lopen.

Bang dat je de updates van je website niet meer kunt bijhouden?

Geen zorgen! We zijn er om je te helpen. Ons team van wordpress professionals regelt alles voor je, zodat je website altijd bijgewerkt is en soepel loopt.

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het bijwerken van je website – wij regelen het allemaal voor je. Bovendien is ons proces eenvoudig en gemakkelijk te volgen, zodat je je website in de toekomst zelf kunt bijwerken als je dat wilt.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis consult op onze website!