De opvallendste webdesign trends 2022

We naderen het einde van de eerste helft van een bijzonder jaar. De hoogste tijd om eens te kijken naar de opvallendste webtrends van 2022.

3D Elementen

Het was even uit de mode, maar is weer helemaal terug, 3D elementen. Het wordt effectief toegepast op eCommerce en brand websites, zoals deze hippe Wetsuit viewer die wij voor Mysticboarding in elkaar knutselden. Iets minder functioneel, maar wel een leuke opfleuring zijn de 3D shapes die overal opduiken.

Voor Mysticboarding bouwde ik deze gave wetsuit viewer

Homepages die op 1 scherm passen

Door een homepage te maken die op 1 scherm past dwing je jezelf om tot de kern van je boodschap of product te komen. Het valt echter niet mee om in 1 zin duidelijkheid te verschaffen over wat jij of je product nu eigenlijk ‘doet’. Of een blijvende trend is valt te bezien, het is in ieder geval ontzettend efficiënt.

Call to action, social proof en product video. Alles in 1 blik op je beeldscherm.

Patronen

Achtergrond patronen maken een website een waar kunstwerk, zonder dat het enorm afleid. Vandaar dat je ze steeds meer ziet opduiken op verschillende sites.

Dit soort kunstwerken zie je steeds meer.

Diepte

Over het algemeen lijkt alles iets minder plat te worden. Waarbij je vroeger toch vooral geen schaduwen meer mocht gebruiken en een witte achtergrond met een elegant lettertype en een enkele knop ‘strak’ was, begint buiten de lijntjes kleuren steeds meer terrein te winnen.

Zelfs hele saaie onderwerpen krijgen nu wat meer diepgang.

Persoonlijk advies via het web

Advies van een stylist, reisspecialist, autoverkoper, hypotheekadviseur… Waarbij de website vroeger vooral diende om het verkoopproces te automatiseren en consumenten zelf te laten kiezen zien we nu een trend dat het elkaar versterkt. Consumenten hebben geen tijd meer om kledingstukken bij elkaar te zoeken of reizen en auto’s zelf te ‘configureren’. In plaats daarvan wil men advies over de beste keuzes, maar dan wel op afstand en als het hen uitkomt.

Door alvast suggesties te geven van vragen en soorten bankzaken hoopt ABN AMRO je te koppelen aan de juiste expert.

Websites die je vragen stellen

Suggesties geven of op basis van een paar vragen weten wat voor type persoon jij bent. Steeds meer brands en zelfs de overheid kiezen met wisselend succes voor een persoonlijke benadering. Adobe maakt deze hele leuke website, waar je kunt ontdekken welk creatief type je bent.

Wat voor creatief type ben jij?

Recruitment websites met een boodschap

Een kopje ‘vacatures’ op je website is niet meer voldoende. Steeds meer beseffen bedrijven en organisaties dat het verhaal dat ze aan medewerkers vertellen anders is dan het verhaal waar de klanten of cliënten op aanslaan.

Wij realiseerden deze vacaturewebsite voor zorgorganisatie Raamwerk.

Brand experience

Het mag weer! De brand experiences stonden op een laag pitje door alle gebeurtenissen in de wereld. Ondanks dat veel producten nog steeds slecht of niet verkrijgbaar zijn, vinden merken het belangrijk om zichzelf zo goed mogelijk te presenteren. Ze maken daarbij gebruik van 3D, Augmented Reality, Virtual Reality en alle andere moderne webtechnieken. Een aantal luxe merken heeft het direct groots aangepakt.

Deze Lamborghini kun je in 3D beleven of met Augmented Reality virtueel in je eigen garage parkeren.

Natuurlijk moet je bij trends echter altijd wel kijken of het een extra toevoeging is aan jouw merk of product. Het is daarom ook goed om je te laten inspireren door deze webdesign trends, maar kijk altijd of deze trends aansluiten bij  jouw doelgroep.

Ook een super trendy website?

Ons team staat voor je klaar