Select Page

Waarom jij nú een veilige website nodig hebt

Je ziet het vast wel eens langskomen: een groen slotje bij de URL van een website. Dat betekent dat de beveiliging van een site op orde is. Heb jij een website en nog niet zo’n beveiliging? Dan moet je nú in actie komen!

waarom moet ik dan een veilige website?

Een beveiligde website is belangrijk voor je bezoekers. Zo worden alle gegevens versleuteld verstuurd, om diefstal te voorkomen. Ook niet onbelangrijk: Google hecht er waarde aan! De veiligheid van jouw site heeft dus invloed op jouw vindbaarheid.

hoe weet ik of een site veilig is?

Een beveiligde website maakt gebruik van een SSL-certificaat. De website heeft dan een HTTPS-verbinding, waardoor gegevens versleuteld worden verzonden. Kijk maar eens bij de website van een bank: daar staat altijd een slotje en “https” voor het webadres. Met zo’n veilige verbinding weten bezoekers dat ze jouw website kunnen vertrouwen. Weet je niet zeker of jouw website veilig is?
Geef ons een belletje, dan kijken we samen!

help, Ik heb geen beveiliging! wat gebeurt er dan?

Google heeft afgelopen week een bericht uitgestuurd over de gevolgen van een onveilige website. Vanaf oktober 2017 gaat Google meer waarde toekennen aan een veilige site. Oftewel, Google wil dat jij een HTTPS-verbinding hebt. Dat kan flinke impact hebben op jouw website! Geen beveiligde site? Dan zijn dit de gevolgen:

  • vanaf oktober 2017 vertoont de website een foutmelding aan de bezoeker.
    -> dit schrikt veel bezoekers af, dus je verkeer zal een stuk minder worden
  • vanaf eind 2017 is de website minder goed vindbaar in Google.
    -> dit zorgt ook voor minder verkeer via ‘s werelds populairste zoekmachine

Hoewel Google niet expliciet schrijft: “we gaan onveilige websites weren”, blijkt wel dat veilige websites beter scoren. Met een beveiliging krijg je dus voorrang boven onveilige websites!

Het bericht van Google over beveiligde websites. 

Wat nu?

Dit klinkt allemaal als doem en verderf, maar gelukkig kun je er iets aan doen! Voorkom de waarschuwingen en verminderde vindbaarheid met een SSL-certificaat. Zo’n certificaat beschermt je website en versleutelt de gegevens van je bezoekers.

Je kunt meerdere soorten beveiliging kiezen:

  • domeinvalidatie: zo is je domein meteen beveiligd. Geschikt voor bijvoorbeeld particulieren of kleine organisaties.
  • uitgebreide validatie: een uitgebreide validatie van je bedrijfsgegevens. Ideaal voor grote bedrijven of webshops.

Overgaan op een HTTPS-verbinding kun je het beste laten doen door je hostingprovider. Deze mensen weten precies hoe een SSL-certificaat regelen werkt.

De overstap naar een HTTPS-verbinding is namelijk meer dan alleen een certificaat regelen. De ‘oude’ pagina’s met een HTTP-verbinding moeten ook doorverwijzen naar je veilige pagina’s! Anders ziet Google nog steeds de onveilige pagina’s en dat wil je natuurlijk niet. Alle pagina’s doorverwijzen moet grondig en secuur gebeuren, dus schakel hiervoor een professional in.

 

Onze professional

Jasper is de SSL-expert bij Studio Projectie. Hij zorgt ervoor dat websites netjes overgaan op HTTPS, inclusief alle doorverwijzingen. Een SSL-certificaat heb je al vanaf €40 per jaar (exclusief eenmalige installatiekosten).

Benieuwd wat hij voor jouw site kan betekenen? Bel hem eens op!

Wil jij ook een veilige website?

Vul het formulier in en vraag direct een SSL-certificaat aan! 

[[[["field10","greater_than","1"]],[["show_fields","field11"]],"and"],[[["field10","greater_than","1"]],[["hide_fields","field12"]],"and"],[[["field10","equal_to","1"]],[["hide_fields","field11"]],"and"],[[[]],[[]],"and"]]
1
Bedrijfsnaam
WebsiteBetreffende website
Vragen of opmerkingen
0 /
Previous
Next

About The Author

Iris van Etten

Iris richt zich als projectmanager voornamelijk op contact met (nieuwe) klanten. Ook slaat ze een flinke slag voor de marketing en schrijft ze regelmatig websites (vol). Georganiseerd en efficiënt werken spelen daarbij de hoofdrol, maar om te compenseren is haar huis erg rommelig. Is ze niet op kantoor, dan zit ze ongetwijfeld op een ander continent allerlei moois te fotograferen.

Ontvang onze nieuws brief