BERT maakt Google slimmer!

Heb je het al gehoord? Google heeft een nieuw algoritme gelanceerd: “BERT”. De belangrijkste Google update van de afgelopen 5 jaar. Ontdek hoe jij nog dit jaar je vindbaarheid kunt verbeteren.

Wat is BERT?

Bert staat voor “Bidirectional Encoder Representations from Transformers”. Google heeft een nieuw algoritme gelanceerd op basis van kunstmatige intelligentie. Google kan met BERT de context van woorden en zinnen beter begrijpen. Google begrijpt dankzij BERT 1 op de 10 zoekopdrachten beter door rekening te houden met zaken als locaties, woordcombinaties, zin structuren en nog veel meer.

Google past op dit moment BERT al toe op featured snippets, voice search en Engelstalige zoekopdrachten en BERT is op zeer korte termijn actief voor alle zoekopdrachten.

Hoe werkt Bert?

Hieronder vind je een voorbeeld dat Google heeft gegeven over een zoekresultaat, voor en na de BERT update:

Voorbeeld: Visa gebruik voor reizigers vanuit Brazilië.

Zonder BERT: Levert de zoekopdracht een blog met informatie op over een Visa voor mensen die vanuit de VS naar Brazilië willen reizen.

De zoekopdracht is echter geformuleerd om erachter te komen of je een Visa nodig hebt om als persoon uit Brazilië naar de VS te reizen. Een totaal andere reis-richting dan de zoekopdracht aanneemt.

Dankzij BERT: Wordt een pagina van de ambassade van de VS in Brazilië gepresenteerd, waarop je informatie vindt over het gebruik van een Visa. Dit is een veel relevanter zoekresultaat voor de gegeven zoekopdracht.

Scoor beter op Google!

Het opnieuw schrijven van je website content op een BERT-vriendelijke manier is heel veel werk en wellicht niet eens nodig. Het is namelijk slimmer en efficiënter om van BERT te profiteren met BERT-proof landingspagina’s. Landing pages zijn extra ingangen voor je website, waarmee je meer bezoekers kunt aantrekken zonder dat je je hele website hoeft om te gooien! Met landingspagina’s kun je ook per pagina goed het effect meten en experimenteren met verschillende lay-outs en content.

Wij hebben een team dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, schrijven en publiceren landing pages. Laten we aan de slag gaan met landingspagina’s die optimaal scoren in Google en andere zoekmachines en converteren volgens het AIDA marketingmodel. Neem contact met ons op en wij helpen je om je website beter vindbaar te maken!

Ga je liever zelf aan de slag om je website BERT-proof te maken?
Lees in deze blog dan meer over het maken van effectieve landingspagina’s!

Profiteer van Bert

Wij maken je website net zo goed bevriend met Bert als Ernie!