Meer klanten werven met Google advertenties

Je bent dagelijks bezig met het verbeteren van jouw business en je hebt het gevoel dat je alles hebt gedaan om het als een geoliede machine te laten lopen. Het is nu tijd om meer klanten te verkrijgen, want je weet dat ze er zijn, maar hoe kan jij ze gemakkelijk bereiken?

Dat is exact waar onder andere online adverteren een sleutel tot succes kan zijn! Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Google om informatie over diverse onderwerpen op te zoeken. En laat Google nou net al deze informatie beschikbaar te stellen aan ons allemaal om mee te adverteren. Lief toch?

In een zekere zin wel, want het geeft jou als ondernemer de mogelijkheid om potentiële te bereiken tegen uiteraard een bedrag.

3 redenen waarom zou je adverteren op Google

Adverteren is in het verleden altijd erg speculatief geweest, maar met online marketing is dat compleet omgedraaid. Dit zijn de drie redenen waarom:

De voordelen van adverteren:

 1. Direct meer bezoekers op jouw website!
  Je hoeft niet te wachten, want Google advertenties werken 24/7 en staan klaar om direct verkeer naar jouw website toe te sturen.
 2. Gericht adverteren, dus de juiste bezoekers
  Google geeft je ontzettend veel “filter” mogelijkheden waarmee jij jouw ideale doelgroep kan instellen. Van specifieke locaties, zodat je geen bezoekers uit timboektoe hoeft te ontvangen, tot zelfs gebaseerd op wat voor plannen ze hebben, zoals bijvoorbeeld een vakantie boeken.
 3. Meer leads en verkopen via jouw website
  Door meer en specifieke bezoekers naar jouw website te trekken via advertenties, zal je natuurlijk ook meer verkopen! 

Dat klinkt natuurlijk allemaal top! Echter raden wij niet aan om direct duizenden euro’s naar Google over te boeken… Want een belangrijke vraag is natuurlijk, wat kost het?

Maar de allerbelangrijkste vraag is:

Wat levert online adverteren voor mij op?

De belangrijkste rekensom van allemaal

Uiteindelijk draait het allemaal om een simpele rekensom om te bepalen of adverteren de moeite waard voor jouw bedrijf is. Er spelen namelijk drie factoren mee.

 • Conversiepercentage
  Hoeveel procent van jouw bezoekers gaat over tot een concrete conversie. Een concrete conversie is het doel wat we eerder hebben vastgesteld. Al snel krijgen we concreet een percentage getal, want wij hebben de advertenties en jouw website zo ingesteld, dat Google exact bij kan houden welk percentage converteert op jouw website.
 • Aantal bezoekers
  Met het adverteren weet je exact hoeveel bezoekers je binnenhaalt. Dat is handig, want dat getal is waarvoor je jouw advertentie budget gebruikt
 • Waarde per conversie
  Het is eigenlijk het antwoord op een hele simpele vraag. Wat is jouw marge van een nieuwe klant, aanvraag of verkoop?

Met deze drie factoren samen met de kosten van adverteren kan je jouw “Return On Investment” bepalen. Om het simpel te zeggen: Verdien ik meer terug dan ik erin investeer!

( Conversie percentage x aantal bezoekers x waarde per conversie )

Kosten adverteren

=

ROI

Dus hier een voorbeeld: 

Je bent een dierenarts, die meer klanten wilt hebben

1,5% van jouw huidige bezoekers gaat over tot het maken van een afspraak. Deze afspraak is ongeveer van een gemiddelde conversiewaarde waarde van 50 euro.  Met adverteren kan jij 500 meer bezoekers per maand naar jouw website trekken. Dat betekent dat jij 7,5 afspraken meer krijgt, die gezamelijk 375,- waard zijn.

Het adverteren kost 250,- per maand, wat betekent dat de ROI plus 125.- is. Dat is dus direct meer winst door jouw advertenties. Laat staan als ze voor de rest van hun “dieren” leven klant bij je blijven.

Zo ga je zelf aan de slag met adverteren op Google

Google Adwords geeft je ontzettend veel tools om zoekwoorden en kanalen te vinden waar jij kan adverteren. Het begint allemaal met een account maken bij Google Adwords. Dan is het nu tijd om jouw advertentie campagne vorm te gaan geven.

Stap 1: Jouw doelen bepalen, zodat je ze kan halen

Eerst stel je jouw doel vast en maken je deze meetbaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

 • 10 meer reserveringen per week
 • 50% meer producten verkopen
 • 40 downloads van een whitepaper

Je zorgt ervoor dat je een meetpunt aan deze doelen koppelt. Door bijvoorbeeld een bedankpagina te koppelen aan jouw conversie moment. Zo weet je exact wanneer, hoe en voor hoeveel jouw doelen worden behaalt. Je past namelijk jouw advertentie aan op basis van de resultaten die jij wilt behalen. Jouw doel is namelijk de belangrijkste graadmeter van een succesvolle campagne.

Stap 2: Inzoomen op jouw doelgroep

Over de hele wereld zijn er mensen, die jouw producten moeten kopen, maar het is toch efficiënter om het specifieker te maken. Daarom bepalen we eerst waar en aan wie, zodat je de advertenties aan de juiste mensen laten zien. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • Wat is de leeftijd van jouw doelgroep? 
 • Wat is de verhouding in geslacht?
 • Welke interesses heeft jouw doelgroep?

Stap 3: Formuleren van de boodschap

Jij bent de beste, of misschien wel de meest stijlvolle. Uiteindelijk moet er een passende boodschap ontwikkeld worden, die jouw bedrijf duidelijk omschrijft en de doelgroep overtuigt. Dit doe je bijvoorbeeld door een ideale landingspagina te maken!

Stap 4: Optimaal adverteren met een budgetlimiet

Bij Google adverteren betaal je gelukkig nooit meer dan het limiet dat je zelf vaststelt. Je begint rustig, want je wilt eerst verkennen wat het meeste effect heeft. Gelukkig kan je het budget op elk moment wijzigen of onderbreken. Google geeft je wel al van tevoren een prognose waarmee je een beeld van de kosten krijgt.

Stap 5: Let’s Go! and adjust

De advertenties gaan rollen en de bezoekers komen binnen. Je gaat nu goed zien wat de resultaten zijn en kan je uiteindelijk met harde cijfers laten zien hoe jouw doelen werkelijkheid worden. Met de eerder berekende “rekensom” kan jij meten of jouw doelen behaalt worden en weet je direct of je jouw adverteer budget moet verhogen.

Jouw advertenties optimaliseren

Uiteindelijk is online adverteren de meest meetbare manier van adverteren. Omdat het om snoeiharde cijfers en een simpele rekensom gaat. Dus deze tactieken kan je ook gebruiken op bijvoorbeeld andere advertentie kanalen zoals Facebook of Instagram.

Het enige wat wel belangrijk is, is het blijven bijsturen en optimaliseren van jouw advertenties. Belangrijk is dan ook om goed in de gaten te houden waarop je kan optimaliseren. Meten is weten! Dit kan je bijvoorbeeld continu verbeteren:

 • Jouw conversiepercentage op de website Misschien werkt dat ene actieve zinnetje of groen gekleurde knopje beter bij jouw bezoekers. Gebruik tools zoals Hotjar of Google Analytics om de interactie te meten
 • De doelgroep, zoekwoorden etc
  Zoekopdrachten, trends en doelgroepen veranderen. Zo zitten mensen eenmaal in elkaar. Misschien vind je wel een nieuwe markt!
 • Efficient inzetten van jouw budget

  Misschien kost een bepaald zoekwoord ontzettend veel, zodat jij jouw ROI niet meer haalt. Maar het kan ook dat jij te weinig bied om boven aan te staan, waardoor jij nieuwe potentiele klanten mist.

Kortom, je kan veel doen om jouw ideale conversie funnel op te zetten en continu te verbeteren.

Meer groei behalen met advertenties?

Laat onze professionals kijken wat voor kansen en potentie jouw bedrijf heeft!