ProWriter X Development Roadmap

Deze roadmap geeft inzicht in de nieuwe functionaliteiten die inmiddels beschikbaar of in ontwikkeling zijn voor het ProWriter X CMS van Studio Projectie. ProWriter X kan uitgebreid worden met zogenoemde “Packages”.

Meer weten over een van deze upgrades of uitbreidingen neem dan contact met ons op.

Laatst bijgewerkt: 5 mei 2022

LATEST UPGRADES

Q1 2022

ProWriter X V4

Inmiddels is ProWriter X V4 gelanceerd! Met deze upgrade heeft het CMS een nieuwe uitstraling gekregen en zijn veel functies gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast zijn er belangrijke security updates uitgevoerd met de overstap naar Laravel 8.

Let op: voor alle onderstaande upgrades is een update naar ProWriter X V4 noodzakelijk.

Pagebuilder Package

De grootste update van ProWriter V4 is de nieuwe pagebuilder. Hiermee kan praktisch ieder stukje HTML omgezet worden naar een bewerkbaar template. Het opbouwen van pagina’s is daarmee eigenlijk net zo gemakkelijk geworden als het stapelen van LEGO-blokjes.

Google Maps Package

Voor het Delft Fringe Festival hebben we een Google Maps Package ontwikkeld. Met deze functionaliteit is het mogelijk om locaties per categorie (bijvoorbeeld dag of type) op een kaart te tonen. De locaties hoeven niet handmatig ingevoerd te worden. Op de website van het Delft Fringe Festival zetten we de evenementen (die we importeren uit Stager) automatisch om naar pinnetjes op de kaart.

MailChimp Package

Met de nieuwe MailChimp Package kunnen nieuwe abonnees automatisch vanaf je website toegevoegd worden aan je MailChimp lijsten. Bijvoorbeeld met een aanmeldformulier of direct uit de database van het CMS.

Q2 2022

Charts Package

Cijfers hoeven niet meer naar Excel verplaatst te worden om ze inzichtelijk te maken. Dankzij een nieuwe integratie met Chart JS kunnen we allerlei type grafieken en statistieken op het scherm toveren. Ideaal als je bijvoorbeeld boekingen, omzet, ledenaantallen etc. per periode overzichtelijk wilt weergeven of vergelijken.

~

Google Login Package

Wist je dat het mogelijk is om ProWriter X te voorzien van een Google login? Hierdoor hoef je niet meer een apart wachtwoord te onthouden om veilig in te loggen in ons CMS en kun je de 2FA functionaliteit van Google gebruiken.

Icons Package

Ben je een fan van iconen dan is er goed nieuws! Met de nieuwe uitbreiding voor de Pagebuilder kun je vanaf nu gemakkelijk iconen kiezen om te gebruiken in je website.

Google Analytics 4 Package

Google stopt per 1 juli 2023 met Google Universal Analytics. ProWriter X is nu al geschikt voor de opvolger: Google Analytics 4. Verlies geen data en plan zo snel mogelijk je upgrade!

COMING SOON

Q3 2022

Cropper Package

Het goed passend maken van afbeeldingen blijft een uitdaging. Daarom zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuwe cropper functionaliteit, waarmee je afbeeldingen direct in het CMS op maat kunt knippen.

Landing Page Package

Landingspagina’s zijn een belangrijk onderdeel van een effectieve SEO-strategie. Het kan echter veel werk zijn om tientallen verschillende pagina’s aan te maken. Het doel van onze Landing Page package is om efficiënt nieuwe landingspagina’s te kunnen genereren op basis van zoekwoorden, locaties en/of diensten. Bijvoorbeeld: Webdesign Noordwijk, Webdesign Katwijk, Webdesign Leiden, etc. .

Calculator Package

Stel je hebt opties en mogelijkheden en je wilt dat website bezoekers zelf een kostenindicatie kunnen berekenen. Bijvoorbeeld voor het bouwen van een huis of een website. De Calculator Package maakt dat mogelijk!

s

Notifications Package

Met de Notifications package kun je belangrijke mededelingen (tijdelijk) tonen aan bezoekers van de website of alleen de gebruikers van het CMS.

Q4 2022

Fonts Package

Meerdere lettertypes gebruiken en zelf kiezen in je site? Het kan met de Fonts Package!

Tommy Booking Package

In Q4 2022 verwachten we een nieuwe website te lanceren voor Camping de Wildhoeve die gebruikt maakt van ProWriter X. De website van Camping de Wildhoeve krijgt een integratie met het Tommy Booking boekingsplatform.

OUT NOW

Een selectie van packages die inmiddels beschikbaar zijn.

\

Core Package

Basisfunctionaliteit (ook als headless CMS of hybrid CMS te gebruiken)

Menu Package

Navigatiebeheer

SEO Package

SEO instellingen

Contact Package

Contactformulier en emailfunctionaliteit

Languages Package

Vertalingen toevoegen en beheren

Media Package

Downloads en mediabeheer

News Package

Plaats en beheer nieuwsberichten

Donation Package

Ontvang eenmalige of terugkerende donaties

API’s

Een selectie van ProWriter X API’s

Freshdesk
Mollie
Exact Online
SendGrid
Alfa Pro NEXT
MailChimp
Stager
Get A Ticket
PreTix
Minox

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is ProWriter X?

ProWriter X is het nieuwe CMS van Studio Projectie gebouwd met Laravel. Met een CMS (content management systeem) kun je de content van je website beheren. Het is de opvolger van ons vorige maatwerk CMS genaamd ProWriter.

Wie of wat bepaalt de roadmap?

Aangezien ProWriter X inmiddels door veel van onze klanten in gebruik is bepalen de gebruikers van ProWriter X de roadmap. In die zin is ProWriter X een vorm van crowdfunding. Als we meerdere projecten hebben met dezelfde eisen is er meer budget beschikbaar en alles dat we ontwikkelen is toe te voegen aan andere ProWriter X websites met (minimale) aanpassingen. Daarnaast houden we trends en ontwikkelingen in de gaten. De Google Analytics 4 update is daar een voorbeeld van. Mis je een functie of wil een nieuwe functie laten ontwikkelen laat het ons dan weten.

Waarom heeft ProWriter X (nog) niet alle functionaliteiten die ProWriter had?

ProWriter was meer dan 18 jaar de bouwsteen van onze websites. Toen ProWriter verscheen was WordPress nog een blog platform en bestonden frameworks, zoals Laravel nog niet. Niet alle functies die toen voor websites van belang waren zijn nog relevant in 2022. ProWriter X heeft echter na 2 jaar actieve ontwikkeling al meer dan 90% van de belangrijkste functionaliteiten van ProWriter en er zijn nu al meer API-koppelingen beschikbaar voor ProWriter X dan er ooit voor ProWriter gemaakt zijn.

Waarom gebruiken jullie ProWriter X en WordPress?

In veel gevallen is een open-source CMS, zoals WordPress een alles-in-1 oplossing en geen specialistische oplossing. Wij werken veel met WordPress en weten als geen ander waar de kracht van WordPress in zit. Ondanks dat we met WordPress award-winning websites bouwen is WordPress niet altijd de beste keuze. Met name voor specialistische websites zijn de aanpassingen die gemaakt moeten worden aan WordPress zo groot dat je WordPress niet meer gemakkelijk kunt updaten en je daarmee in onze ogen juist de kracht van WordPress verliest.

Een specialistische website is bijvoorbeeld ons eCommerce platform voor Alfa Pro IT. Een B2B webshop voor de exporteurs van bloemen en planten. Iedere koper heeft een persoonlijk aanbod van tienduizenden producten die realtime opgehaald wordt middels een API-koppeling. Een ander voorbeeld is de ledenwebsite van SSR Wageningen, waarop leden die mogen inloggen niet alleen besloten informatie kunnen vinden, maar het bestuur ook de roostering voor de diensten van vrijwilligers en andere administratieve taken mee kan beheren. Een Drumles App, Reünisten CRM, Theatermagazine… er bestaan geen WordPress plugins die deze functionaliteiten bieden op de manier die onze klanten wensen en daarom is maatwerk geadviseerd. 

Echter hebben maatwerk oplossingen vaak geen CMS en zijn ze moeilijk uit te breiden en te onderhouden en dat is waar ProWriter X uitkomst biedt. Je krijgt de specialistische functionaliteit die je nodig hebt en de gebruiksvriendelijke website functies die je van een WordPress, Drupal of andere alles-in-1 oplossingen gewend bent. 

Benieuwd welk CMS het beste bij je bedrijf of organisatie past? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies en demo’s!

Ben ik verplicht te updaten en kosten updates geld?

Je bent niet verplicht om te updaten als je tevreden met de functionaliteit van je website. Wel adviseren we om de versie-updates uit te laten voeren. In de eerste plaats zijn dit de belangrijkste security updates, op de tweede plaats wordt updaten steeds moeilijker naarmate je meer versies achterloopt. ProWriter X is gebouwd op updates, vernieuwing en ontwikkeling, want dat is op het moderne internet noodzakelijk.

Om de kosten laag te houden raden we aan om updates uit te laten voeren in combinatie met sprints of regulier onderhoud. De kosten van de updates zijn afhankelijk van je website.

Kunnen jullie mij helpen overstappen naar ProWriter X?

Zeker! Neem contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Je CMS upgraden of overstappen naar ProWriter X?

Ons team staat voor je klaar