EGGcellent Store – The Kickstart Story

Een nieuw concept snel online krijgen, hoe doe je dat en wat heb je nodig? Wij kregen die vraag van Wilfred, een bekende Leidse horecaondernemer. In een middag lukte het om zijn nieuwe winkel ‘online’ te openen: een barbecue store, gevestigd in het souterrain van zijn bekende restaurant.

Ons boodschappenlijstje voor een succesvolle online kickstart:

Een business plan

Een huisstijl of brand

Een haalbare scope

Een ervaren webdesigner

Een openingsaanbod

Een business plan

Het klinkt misschien logisch, maar je moet eerst goed voor ogen hebben wat je wilt verkopen en hoe je dat wilt gaan doen. Wilfred is een ervaren ondernemer en had een duidelijke visie. Zijn doel was om met het verkopen van barbecues en accessoires te profiteren van het feit dat vakantievierend Nederland nu thuisblijft en dankzij zijn bestaande contacten bij een barbecue leverancier was de voorraad snel geregeld. We gaan hier niet te diep op in, want een bedrijf beginnen an sich is een hele andere tak van sport dan het snel online draaiend krijgen, maar denk goed na over de randvoorwaarden voor je met de website begint.

De winkel was al ingericht. Nu nog de website!

Een huisstijl of brand

Dankzij de reseller constructie was het regelen van een huisstijl in dit geval een peuleschil, omdat we alle beschikbare stijlelementen en productfoto’s mochten gebruiken. Heb je nog geen huisstijl, maar wil je snel online laat je dan inspireren door soortgelijke ondernemingen en bedrijven. Je kunt het wiel opnieuw gaan uitvinden, maar dat kost tijd. Je mag natuurlijk niet 1 op 1 kopiëren, maar let bijvoorbeeld goed op het kleurgebruik of de presentatie van bepaalde merken en je ziet snel heel veel gelijkenissen. Zij hebben misschien wel miljoenen uitgegeven om te onderzoeken welke kleur of type design het beste werkt dus waarom zou jij dat anders doen? Geen foto’s, maak dan een mooie verzameling van stockfoto’s. Draait je zaak eenmaal dan heb je alle tijd om zelf foto’s te (laten) maken.

Everything is a Remix!

Een haalbare scope

Wie wil kickstarten kan niet alles in een keer doen. De droom van Wilfred is om een volledige webshop te hebben met alle toeters en bellen, maar in een zeer korte tijd is dat niet altijd haalbaar. Na overleg schrapten we een design verkenning en feedbackronde uit ons voorstel en bleef het eenmalig bouwen en lanceren van een one pager als landing page voor de opening van de store over.

WETEN WAT JE NODIG HEBT OM JE DOEL TE BEREIKEN?

Vraag gratis en vrijblijvend om advies!

Een ervaren webdesigner

Daar is hij of zij eindelijk, de webdesigner! Iedereen kent de verhalen van IT projecten die uitlopen of de planningen die niet gehaald worden. Wat weinig mensen weten is dat het uitstel zelden of nooit vanuit de webdesigner ontstaat. Het zijn ontbrekende teksten, een griepje van de projectmanager, het extra rondje navragen of het design goed is bij de baas, de zoekgeraakte inlog voor de domeinnaam of een logo dat nog niet afgerond is die voor vertraging zorgen. Maak het werk van de webdesigner daarom zo gemakkelijk mogelijk en lever alles, zoals teksten en adresgegevens kant en klaar en gestructureerd aan. Stuur niet slechts een of twee foto’s, maar deel een beschikbare beeldbank. Een goede briefing is altijd een pre. Wil je weten of je webdesigner geschikt is, vraag dan om een voorbeeld van eerder werk en specifiek wat zijn of haar opdracht was.

Een openingsaanbod

Om reuring te creëren voor de lancering of je advertenties kracht bij te zetten is alleen je deuren ‘openen’ niet voldoende. Als je begint met iets nieuws dan moet het aantrekkelijker zijn dan het huidige en bestaande aanbod. Open daarom met een stuntaanbieding of een evenement dat past bij hetgeen je verkoopt. Je kunt dit nog extra kracht bij zetten door te gaan adverteren. Maak het je zelf niet te moeilijk en kies voor 1 aanbieding en 1 boodschap. Het is al uitdagend genoeg om je eerste boodschap goed te communiceren!

En dan niet te lang nadenken, maar LIVE!

In een woord ‘geweldig’ had gisterenavond al even gekeken en ben heel erg blij met de opmaak!

Wilfred

Eigenaar, Eggcellent Store (en Restaurant WOODS)

Al met al is webdesigner Armando een middag en namiddag bezig geweest om de website te bouwen en online te krijgen. De communicatie bestond uit een stuk of 3 mailtjes, een belletje en een paar Whatsappjes. Het mooie eindresultaat bewijst: goedkoop, goed en snel kan wel. Mits je de juiste voorbereidingen treft en je vertrouwen hebt in je webdesigner.

Ben jij klaar voor de kickstart?

Tekstschrijvers, communicatie experts, designers en ja, zelfs programmeurs. Wij hebben een klein legertje aan experts rondlopen die je graag helpen om alles voor, na en tijdens je kickstart duurzaam op de rails te krijgen!