5 ESSENTIALS VOOR EEN SUCCESVOLLE KICKSTART

Je mag weer open en de overheid is misschien gul geweest, maar je zult aan de bak moeten om het verlies van omzet van de afgelopen maanden te compenseren. Iedereen heeft het over een kickstart en daarom 5 zaken die je zo snel mogelijk geregeld moet hebben.

Professionele website

Veelzijdige huisstijl

Meetbare advertentie campagnes

Betrouwbare e-mail

Actieve Instagram?

Professionele website. 

We kunnen er kort of lang over praten, maar een website is zeker nu een must-have. Tenzij je wilt dat alle macht over je boodschap en zichtbaarheid bij een verzamelplatform, zoals Booking.com, Thuisbezorgd, AirBnB, Uber, Funda, Facebook of Google komt te liggen dan is je eigen website nog altijd je primaire online marketing en conversie kanaal. Een website stuurt in tegenstelling tot al je andere leuke digitale snufjes en Smart TV of wasmachine geen notificatie als het een update nodig heeft.

CHECK NU JE WEBSITE!

Gebruik onze checklist of vraag een professional om een uitgebreide scan.

Zij zijn er klaar voor, jij ook?

Veelzijdige huisstijl

Je hebt een huisstijl nodig en dan niet gewoon een logo dat je al in geen 20 jaar niet meer veranderd hebt. Laat je logo eens beoordelen door een professional om te zien of het nog voldoet aan de hedendaagse eisen. Soms is het aanpassen van een lettertype of kleur genoeg om het weer tijdloos te maken. Daarnaast zijn heel belangrijk: de kleurenstrategie, bijpassende lettertypes, aantrekkelijke iconen, creatieve illustraties en vooral consistentie in de look en toepassing. Zelfs de meest kleine onderneming kan honderd keer betrouwbaarder ogen met een goed doordachte en doorgevoerde huisstijl. Of het nu gaat om je 1,5 meter afstand bordjes, je banner op Facebook of je visitekaartje. Je huisstijl is een belangrijk onderdeel van je brand en je wilt niet dat het eerste waar potentiële klanten aan denken je slordigheid of verouderde logo is. Investeer in je huisstijl, want die investering betaald zich over een langere periode dubbel en dwars terug.

Weet je niet waar te beginnen en wil je iets te kiezen hebben? 
Daar zijn Stylescapes voor uitgevonden!

MEER WETEN OVER STYLESCAPES?

Neem contact met ons voor meer informatie.

Meetbare advertentie campagnes

Juist nu loont het om te adverteren, want veel grote bedrijven hebben de advertenties stopgezet en dat biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van Facebook, Instagram, YouTube en Adwords advertenties zijn 40% gedaald en dat scheelt al snel een Euro of meer per klik. Voer je doelgroep in, het bereik en je gewenste budget en laat de AI’s van de advertentieplatforms hun werk doen.Meer mensen dan ooit zitten binnen achter de computer en je potentiële bereik is groot, maar zorg er wel voor dat je je advertenties meetbaar maakt.Je kunt met de juiste tools precies zien wie waar op klikt en wat het je oplevert aan likes, shares, leads en zelfs omzet.

Betrouwbare e-mail

Anno 2020 moet je niet meer gaan mailen met @hotmail, @gmail of andere ‘gratis’ e-mail diensten, zelfs al doe je je werk voornamelijk vanuit je persoonlijke titel. De betrouwbaarheid van je e-mail en de mails die je verstuurd is belangrijk. Zorg voor een betrouwbare e-mail dienst, zoals Microsoft Office 365 of Google Business Suite, zodat de e-mail over je grand re-opening niet in een spamfilter verdwijnt en gun jezelf een mooie e-mailhandtekening om het af te maken. Je kunt gemakkelijk bij Microsoft of Google zelf een account aanvragen.

Ga je grote groepen(lees: meer dan 15 – 20 mensen) hetzelfde marketing bericht sturen, gebruik dan alsjeblieft niet de CC- of BCC-functie.

Bouw een opt-in mailinglist met Mailchimp of een andere Mailing of Nieuwsbrief App en verstuur verantwoord een mooi opgemaakt bericht. De reputatieschade als je ‘per ongeluk’ iedereen
in de CC laat staan is groter dan de kosten om het professioneel aan te pakken. Het zou toch zonde zijn als je je vaste klanten verliest, omdat je hen een ‘Sorry dat iedereen nu je naam en e-mailadres’ berichtje moet sturen. Nog een extra tip van mijn collega Sandy, verstuur altijd eerst een testmail om op spelfouten in je titel te controleren.

Actieve Instagram

Een nieuwe doelgroep bereiken en geen zin of tijd om te gaan vloggen op YouTube of streamen op Twitch? Instagram is het populairste social-media platform van dit moment. Wat werkt? Educatie en entertainment. Deel specialistische kennis of vermaak mensen met je posts. Zorg er daarnaast voor dat je berichten op vaste tijden en dagen gepubliceerd worden en bedenk van te voren de thema’s om het verzamelen van content gemakkelijker te maken.

Tot slot, wat jij heel normaal vindt is voor anderen reuze interessant. Zeker als je met iets bezig bent dat creatief, mooi of gewoon gaaf is, dan helpt Instagram enorm om meer exposure te krijgen. Je beste posts kun je bovendien gemakkelijk omtoveren tot advertenties. Vergeet trouwens niet een goede mix van hashtags!

Dobby krijgt op onze Instagram de meeste Likes, maar ook huiskatten doen het goed!

Ben jij klaar voor de kickstart?

Tekstschrijvers, communicatie experts, designers en ja, zelfs programmeurs. Wij hebben een klein legertje aan experts rondlopen die je graag helpen om alles voor, na en tijdens je kickstart duurzaam op de rails te krijgen!