Select Page

De kracht van email handtekeningen

Email handtekeningen zijn simpel goed te maken, daarom is het jammer dat bedrijven het vaak slecht of zelfs niet gebruiken. Waarom zijn email handtekeningen belangrijk? Ze zijn misschien saai en het laatste wat op je to do lijst staat, maar ze beïnvloeden de toon van elke email die jij verstuurd!

Heb jij wel eens nagedacht over je e-mailhandtekening?

Staat die bij jou standaard ingesteld met je naam en contactgegevens of heb het logo van je bedrijf en buttons van je socialmedia-accounts toegevoegd? Of wellicht heb je er niet naar om gekeken en sluit je iedere mail handmatig af met alleen je naam.

Toch kan het geen kwaad om eens kritisch naar je e-mailhandtekening te kijken en deze te verbeteren. Dagelijks worden er wereldwijd meer dan 200 miljard e-mails verstuurd. Vaak worden de e-mails niet eens allemaal geopend of vluchtig bekeken. Bekijk eens de email handtekeningen van anderen. Als de handtekening niet is blijven hangen, dan hebben de zenders niet zoveel aandacht besteed aan hun e-mailhandtekening.

Zonde, want met een professionele handtekening maak je een goede indruk.

Do’s and Dont’s

We hebben een aantal handige tips opgesteld waar een goede signature aan zou moeten voldoen.

Gebruik je huisstijl

Zorg ervoor dat jouw email handtekening in dezelfde stijl als al je andere marketing uitingen gepresenteerd wordt. Hiermee behoud je herkenbaarheid en breid je jouw branding uit.

Houd het kort en eenvoudig

Een email handtekening wordt vooral als praktisch gezien. Zorg ervoor dat je de informatie kort en envoudig houdt. Tevens hoef je ook niet je email adres op te schrijven. Ze weten immers je email adres al.

Gebruik een afbeelding

Een foto, je logo of iets anders visueels. Visuele beelden vallen meer op dan tekst. Beperk wel het aantal afbeeldingen, want anders wordt het als spam/junk mail gezien.

Maak het up to date

Het klinkt heel logisch, maar zorg dat de handtekening correcte informatie heeft. Ben je verhuisd of is je nummer veranderd, vergeet niet jouw email handtekening te veranderen.

Persoonlijk afscheid

“Met vriendelijke groet”, is zo onpersoonlijk! Maak er wat leuks van, bijvoorbeeld voor een yoga instructeur is Namasté een leuke afsluiter. Het kan net de toon van een email fijner maken.

Social media iconen

Laat weten dat je social media gebruikt, maar zorg er wel voor dat het je zakelijke variant is.

Interactief of informatief

Heb je een nieuwe actie of gaat er een verandering komen? Gebruik je email handtekening om er extra nadruk op te leggen.

Inspiratie voor handtekeningen

Onlangs heeft Studio Projectie zijn eigen email handtekeningen aangepakt. Een simpel maar effectief ontwerp. Daarnaast veranderde wij bijvoorbeeld met kerst de handtekening. We kregen er meer reacties op dan we hadden verwacht. Een opvallende en/of goede handtekening werkt!

Om jou te inspireren hebben wij een aantal voorbeelden gezocht.

Zelf een handtekening maken of laten maken

Op het internet zijn er ontzettend veel tools en tutorials te vinden. Veel email providers zoals Outlook of Gmail geven je de mogelijkheid om een simpele handtekening te maken. Echter bij de wat spannendere handtekeningen is er wel kennis van HTML nodig. De uitdaging is om een handtekening te maken, die in alle mailprogramma’s goed weergegeven wordt.

Wij van Studio Projectie kunnen dit natuurlijk voor jou maken.

Vraag een email handtekening aan

[[[["field10","greater_than","1"]],[["show_fields","field11"]],"and"],[[["field10","greater_than","1"]],[["hide_fields","field12"]],"and"],[[["field10","equal_to","1"]],[["hide_fields","field11"]],"and"],[[[]],[[]],"and"]]
1
Naam
WebsiteWebsite
Vragen of opmerkingen
0 /
Previous
Next

Geinspireerd geraakt of wil je meer informatie?

Laat ons je adviseren

About The Author

Camiel

Camiel is de imagineer van Studio Projectie. Hij is een expert in online marketing, multimedia design en Wordpress websites. Graag leert hij mensen hoe ze alles uit de digitale wereld kunnen halen en inzetten.

Ontvang onze nieuws brief