Terugblik webdesign trends 2017

Afgelopen jaar hebben we de trends van 2017 proberen te voorspellen. Natuurlijk willen we ook even kijken hoe die voorspellingen zijn verlopen. Daarom evalueren we al onze trends.

Lees hier het volledige artikel van vorig jaar.

1.Mobile first ( Correct )

Zoals verwacht blijft een goede mobiele versie van je website keihard tellen! Deze trend is nu ook een standaard geworden en een website kan niet meer gemaakt worden zonder altijd rekening te houden met de mobiele versie.

2. The Big Bold & The Beautiful ( Deels correct )

Deze trend heeft zich voornamelijk ontwikkeld naar leesbaarheid. Knoppen en call-to-actions mogen nog steeds duidelijk in beeld.

3.Stock fotografie is dood ( Correct )

Ja! Originele content is belangrijker dan ooit.

4. Gifjes are back? ( Deels correct )

Webdesigners kwamen er afgelopen jaar toch achter dat gifjes lastig te maken zijn en tevens ook onwijs websites belasten met hun grootte. Door deze drempels is de trend uiteindelijk veranderd. We zien dat het idee van visuele ondersteuning door beweging nog wel wordt gebruikt, maar meer door micro-interacties en het begeleiden van handelingen op websites.

5.Video als design element ( Correct )

Deze trend blijft zich nog doorzetten. Alhoewel het belang van een snelle website belangrijker is geworden, zullen amateur webbouwers zich er minder snel aan wagen. We verwachten dan ook meer gecodeerde bewegende beelden in plaats van filmmateriaal.

6. Flat design ( incorrect )

De essentie van Flat design zat hem niet zozeer in de theorie maar meer in het contrast tussen elementen. Stiekem vonden we het ook wel erg saai worden…

7. Snel, sneller, snelst! ( Correct )

Dit is nu een musthave en eigenlijk wordt het gewoon verwacht dat een website snel wordt geladen! Wij leveren nu standaard websites onder de 3 seconden laadtijd.

8. Veilig, veiliger, veiligst! ( Correct )

Google heeft 14 oktober de knoop doorgehakt over SSL certificaten. Het is een nieuwe standaard geworden om SSL te gebruiken. Websites met SSL certificaat krijgen een voorkeurs positie tegenover onveilige websites.

Hoe deden we het?

Het is erg interessant om onze gedachtes van een jaar geleden te lezen en te evalueren. We hadden veel trends goed voorspeld en zijn blij dat sommige trends zich niet meer hebben voortgezet. Ben je benieuwd wat wij denken van komend jaar?

Lees dan ons artikel over de webdesign trends voor 2018.

Geinspireerd geraakt of wil je meer informatie?

Laat ons je adviseren