Webdesign trends 2018

Het jaar is alweer voorbij en dat betekent dat we weer nieuwe voorspellingen van de webdesign trends voor 2018 onder de loep nemen en terug kijken naar onze voorspellingen van vorig jaar.

Websites in 2018

Webdesign in 2018 zal een belangrijkere rol spelen in de marketingmiddelen die bedrijven hebben. Facebook & andere platformen hebben namelijk afgelopen jaar veel onvoorspelbare veranderingen doorgevoerd, waardoor bereik van veel bedrijven op social media zelfs halveerde! Het werd dan ook bij marketeers pijnlijk duidelijk dat het nooit verstandig is om afhankelijk te zijn van een platform dat je zelf niet beheren kan. Meer controle over je eigen online marketing in 2018 dus!

Webdesign trends 2018 : Onze visie

Waar vorig jaar meer focus lag op experimentele designs, zien we nu vooral dat er meer focus op conversie en inhoud het meest belangrijk gaat worden! Al die mooie websites moeten namelijk ook gewoon verkopen!

1.Animaties, gelaagdheid en 3d design

Stiekem waren al die strakke designs van vorig jaar natuurlijk heel erg saai! Alle websites leken steeds meer op elkaar. Daarom wordt dit het jaar dat een website meer levendiger moet worden, maar wel subtiel. Subtiele invliegende prijzen om de aandacht te trekken, schaduwen om diepte te creëren en verloop van kleuren om een website spannender te maken. Let wel op; subtiel is hier het keyword!

2.Knoppen & conversie

De kunst om bezoekers te laten klikken is nog nooit zo belangrijk geweest. Knoppen moeten opvallen en spannend zijn. Door een juiste combinatie van kleur, lettertype en plaatsing kan de conversie drastisch verhogen. Ook de tekst op de knoppen zelf is nog belangrijker geworden. Het “lees meer” of “koop nu” is niet meer van deze tijd. De kunst van verwachtingsmanagement en suggestie is belangrijk voor een knop!

3. Leesbaarheid

Dagelijks krijgen mensen duizenden berichten op hun netvlies. Daarom is de opmaak van tekst des te belangrijker. Een lettertype wat fijn leesbaar is en de juiste afstanden heeft, vergroot de kans dat teksten daadwerkelijk gelezen worden. Ook wordt er daardoor meer rekening gehouden met kleurenblindheid en oudere mensen. We zullen dan ook in 2018 veel meer websites zien, die gewoonweg beter leesbaarder en toegankelijker zijn.

4. Actieve websites

Je hebt vast wel eens website gezien waar het laatste nieuwsbericht in 2014 geschreven is of waar weinig tot geen actuele informatie op te vinden is. Dit jaar zullen er meer dynamische websites gebouwd worden. Een simpel “online visitekaartje” is niet meer genoeg. Voor zowel je bezoekers en voor Google is het van belang om je website continu aan te passen, uit te breiden en te vernieuwen. Er moet namelijk wat te doen zijn op de website. Vooral het uitbreiden van een website is essentieel.

5. Design navigatie

Een goede structuur en navigatie van de website is altijd belangrijk geweest. Echter, 2018 wordt het jaar dat de navigatie/menu’s ook mee worden ontworpen. Het ondersteunen van navigatie met bijvoorbeeld iconen, plaatjes of gewoonweg mega menu’s. Navigeren wordt nog makkelijker en intuïtiever!

6. Maatwerk design

De standaard templates worden nu door iedereen van mijlen ver herkend. Websites moeten echt bij een bedrijf passen, anders wordt de plank misgeslagen.

Onze conclusie over webdesign in 2018

Als team zien wij vooral het gebruiksgemak voor de bezoeker als rode draad centraal staan in 2018. Logische opbouw, interessante content en het begeleiden van de bezoeker naar het ultieme doel van jouw website. Wij zullen dan ook website en pagina’s ontwerpen op basis van doelen en conversie in 2018.

Geinspireerd geraakt of wil je meer informatie?

Laat ons je adviseren