10 redenen voor een nieuwe website
Smaak en trends veranderen en daarom is de allerbelangrijkste reden van onze klanten om een nieuwe website te laten maken al 10 jaar hetzelfde: “Mijn website van toen past niet meer bij mijn bedrijf van nu”. Er zijn echter nog veel meer redenen om een nieuwe website te laten maken. In deze blog geef ik je een kijkje in de 10 belangrijkste redenen die onze klanten hebben om juist nu een nieuwe website te laten maken.
“Er komen nu zelfs klanten bij ons, omdat ze onze website zo mooi vinden!” – Mooi Lingerie
1. Een nieuwe website, want de huidige is verouderd
Je hebt het gevoel dat je website ouder geworden is en dat het tijd is voor een nieuwe website, maar je kunt niet goed uitleggen waarom. Is dat herkenbaar? Websites gaan volgens Amerikaans onderzoek gemiddeld 2 a 3 jaar mee. In Nederland zijn we iets ‘zuiniger’ en doen we gemiddeld 4 a 5 jaar met onze websites. Het is echter sterk afhankelijk van je sector of markt. Verkoop je trendgevoelige producten, zoals kleding of zit je in een creatief beroep, zoals fotografie dan heb je vaker een ‘opfrisser’ nodig dan wanneer je een accountant bent.
Design
Je website ziet er niet meer zo modern uit als die van je concurrenten en je ontvangt niet meer zoveel leads als toen je website net nieuw was.
Wanneer ga je het merken?
Na 2 – 5 jaar
Bedrijfsvoering
Je aanbod of je team is groter geworden(of juist kleiner). Wat op je website staat sluit in ieder geval niet meer aan op de huidige staat van je bedrijf.
Wanneer ga je het merken?
Na 3 – 5 jaar
Techniek
De browsers en smartphones krijgen continu updates, maar je hebt je website in de tussentijd niet laten vernieuwen.
Wanneer ga je het merken?
Na meer dan 5 jaar
Benieuwd of jouw website aan vernieuwing toe is?
Wij checken je website gratis op de bovenstaande (en onderstaande) punten. Klik op de onderstaande knop om mij direct een mail te sturen:
De bouw van al onze nieuwe websites is begonnen met een persoonlijke kennismaking.
2. Slecht contact met de webbouwer
Als je dan toe bent aan een nieuwe website nemen ze niet (meer) op, beantwoorden ze de mail niet of komen ze afspraken niet na. Het zijn de drie klachten die ik het meest hoor over webbouwers en het is voor veel klanten verreweg de belangrijkste reden om een nieuwe website te laten maken.
Dat is niet zo vreemd, omdat het ‘bouwen’ van een website een hele andere tak van sport is dan accountmanagement en support. De meeste webbouwers weten goed hoe computers werken, maar niet hoe mensen of bedrijven werken. Onderschat niet hoe belangrijk ervaring en een goede klik is bij het kiezen van een webbouwer voor je nieuwe website.
Google geeft je allerlei suggesties, maar een SEO expert kan je vertellen hoeveel er daadwerkelijk op gezocht gaat worden.
2. Een nieuwe website die beter vindbaar is
Een belangrijke reden om een website te hebben is om vindbaar te zijn. In de eerste plaats wil je dat je bedrijf vindbaar is, wanneer je in Google de naam van je bedrijf intikt. Echter, wil je wellicht ook vindbaar zijn op je diensten, producten of andere zoektermen. Max Verstappen kan geen race winnen met een 10 jaar oude auto, ook al was die auto toen de beste. Als je de concurrentie op zoekmachines wilt inhalen dan moet je een website hebben die daar voor gemaakt is. Hoe beter je vindbaar bent, hoe meer leads je krijgt. Bij het maken van een nieuwe website is aandacht voor SEO ontzettend belangrijk.
Hoe beter het responsive webdesign hoe meer je uit je nieuwe website haalt.
3. Een nieuwe website met een responsive webdesign
Ik krijg meestal de vraag of de nieuwe website ‘responsive’ is, maar wat is een responsive website eigenlijk? Voor de opkomst van smartphones en tablets werden websites gemaakt voor beeldschermen die 1 resolutie hadden. Bijvoorbeeld 1024×768 pixels of 1280×720 pixels. Tegenwoordig zijn er veel meer soorten schermen in allerlei soorten en maten van iPhones tot 8K panelen. Het is echter geen magisch knopje die een website responsive maakt.
Een responsive website is zo opgebouwd dat de layout meeschaalt met verschillende schermen. Het is echter goed mogelijk dat een 5 jaar oude ‘responsive’ website inmiddels minder goed responsive werkt, omdat er in de tussentijd nieuwe apparaten met andere schermresoluties zijn verschenen.
4. De nieuwe website zelf kunnen bewerken
Het is voor mij logisch dat je je website zelf kunt bewerken, maar we horen steeds vaker van nieuwe klanten dat zij hun huidige website niet kunnen bewerken of slechts deels kunnen bewerken. Een moderne website heeft een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS), zoals WordPress.
Een goede webbouwer zal je ook tot zekere hoogte aanmoedigen om zelf met je nieuwe website aan de slag te gaan, want zowel bezoekers als Google vinden websites met actuele nieuwsberichten en blogs gewoon veel interessanter dan websites waar 10 jaar lang niets mee gebeurd.
Het zegt veel over je bedrijf of je mee gaat met trends of niet.
5. Een nieuwe website die representatief is voor de organisatie
Je meeste klanten komen als eerste in aanraking met je bedrijf via de website. Is die website rommelig, achterhaald, saai of staan er producten of diensten op die je eigenlijk niet meer levert (of wilt leveren) dan sta je direct 1-0 achter in een salesgesprek. Een nieuwe website met de juiste boodschap en een aantrekkelijke look en feel kan klanten overtuigen tot het punt waar jij alleen nog maar hoeft te bevestigen wat er op je website staat. Tegelijkertijd kan een oude en versleten website klanten wegjagen.
6. Een nieuwe website, omdat bugs en technische problemen niet meer opgelost kunnen worden
Websites zijn nog altijd de belangrijkste spil in online marketing. Een website die niet goed werkt of vastloopt kost geld. Bugs als niet werkende offerteformulieren, dode links of kapotte pagina’s sluipen vaak ongezien je website binnen.
Aangezien de meeste internetbedrijven gemiddeld geen 5 jaar meegaan en er alleen al in Nederland meer dan 50.000 vacatures voor developers openstaan is het vaak erg ingewikkeld om die problemen efficiënt opgelost te krijgen in oudere websites. Denk bij het realiseren van een nieuwe website daarom na over hoelang je met je website wilt doen en neem naast de bouwkosten ook periodiek onderhoud mee in het bepalen van je budget.
Met een up-to-date website in meer dan 20 landen bespaard AkzoNobel op drukwerk.
7. Een nieuwe website om geld te besparen?!
Ik hoor je al denken: “Tjonge jonge jonge, het kost vast weer een paar duizend euro, want het is allemaal duur die websites!”. Wist je echter dat websites enorm veel geld kunnen besparen? Een nieuwe website staat in tegenstelling tot een accountmanager van vlees en bloed 24/7 aan en kan niet één, maar honderden klanten tegelijk bedienen. Hoeveel manuren, drukwerk en moeite zou het kosten om het ‘werk’ dat je website doet zelf te doen? Websites zijn tegenwoordig meer dan een ‘folder achter glas’, maar volwaardige sales medewerkers. In sommige gevallen automatiseren we met de websites die we bouwen bij Studio Projectie ook recruitment processen of andere bedrijfsprocessen, zoals garantie aanvragen. Tel uit je winst!
Het Leidsch Beleg ontvangt de meeste bestellingen via hun eigen website.
8. Onafhankelijkheid
Thuisbezorgd, Funda, Facebook, Instagram, AirBnB, Booking.com, Google Shopping… de afgelopen jaren zijn er allerlei ‘platforms’ ontwikkeld die met mooie beloftes de markt veroverd hebben. Echter hebben al deze platforms als doel de ‘groei’ van het platform en niet het succes van jouw winkel of bedrijf. Hoe succesvoller het platform, hoe meer macht (en geld) het platform naar zich toegetrokken heeft.
Veel bedrijven zijn langzaam en soms zelfs ongemerkt onderdeel geworden van een franchise en volledig afhankelijk van een platform dat steeds hogere marges rekent. Het is daarom belangrijk om ook in je eigen merk te blijven investeren met een nieuwe website of webshop, zodat je niet volledig afhankelijk bent van platforms.
Updates houden je WordPress website in topconditie. In Camiel’s blog lees je hoe je zelf gemakkelijk je nieuwe website kunt updaten.
9. Achterstallig onderhoud
Je hebt het langste plezier en nog belangrijker profijt van je nieuwe website als deze goed is onderhouden. Met goed onderhoud kan een website jarenlang mee gaan en zichzelf terugverdienen. Bugs tijdig rapporteren, regelmatig het CMS updaten en andere pro-actieve handelingen voorkomen later grotere problemen. Voor de meeste websites is een jaarlijkse APK voldoende, maar er zijn ook websites die maandelijks of zelfs wekelijks in de steigers staan. Hierbij is ook een gebruiksvriendelijk CMS van belang, want dan kun je veel van het onderhoud zelf doen.
De AVG is nog steeds een hot item. In deze blog vind je de meest gestelde vragen.
10. Een nieuwe website om de veiligheid en privacy te waarborgen
Een groeiend probleem voor met name het MKB is cybersecurity. We helpen steeds vaker bedrijven uit de brand die geen toegang meer hebben tot hun eigen gebouwde WordPress website of op een andere manier gehacked zijn. In combinatie met de nieuwe privacywetgeving (AVG) ligt er een grote uitdaging bij bedrijven om klantgegevens goed te beschermen. Met name als je wilt pronken met bijvoorbeeld het Thuiswinkel Keurmerk zul je in veiligheid moeten investeren.
Juist als MKB’er heb je vaak niet de kennis in huis om je nieuwe website of webshop goed te beveiligen, maar ben je daar wel verantwoordelijk voor. Maak je geen zorgen, met onze slimme oplossingen, zoals het automatisch verwijderen of anonimiseren van klantgegevens en WordPress plugins die privacy- en cookie policies kunnen genereren sleep je binnen no-time zo’n keurmerk binnen met je nieuwe website of webshop.
Ben jij toe aan een nieuwe website? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend een afspraak te maken.
Onze accountmanagers staan voor je klaar