5 tools om efficiënt te werken

Je document vergeten op te slaan, je wachtwoord vergeten of heb je gewoon geen overzicht meer? Als ondernemer geeft dit soms enorm stress! Gelukkig zijn er steeds meer tools beschikbaar om je te helpen, zodat jij kan focussen op wat je echt wilt doen. Vandaag delen we dan een paar handige tools, die jouw zorgeloos kan laten werken.

1. Google Suite (apps)

Google Suite is een verzameling van alle benodigde diensten, die je nodig hebt om optimaal te werken samengevoegd in één pakket.

  • Zakelijk email versturen vanuit Gmail
  • Google Drive van 30gb
  • Google documenten apps
  • Alles in de cloud

Het voordeel van Google Suite is dat het altijd, overal en op elk apparaat toegankelijk is. Door het snelle zoekalgoritme van Google kan je alles mega snel vinden. Daarnaast wordt alles automatisch opgeslagen en raak je niet per ongeluk dingen kwijt. Wij zijn van mening dat dit het basispakket voor elke ondernemer zou moeten zijn.

2. Lastpass

Veiligheid op het internet is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Toch moet je overal wachtwoorden invullen en die kan je echt niet allemaal onthouden, dus kies je vaak voor degene die je vaker gebruikt. Wat als je maar één wachtwoord hoeft te onthouden, maar toch overal andere wachtwoorden kan hebben zonder dat je die elke keer moet opzoeken of onthouden? Dat is Lastpass. Lastpass is een zogehete wachtwoord kluis. Het onthoudt al je wachtwoorden, die je beschermt met één hoofd wachtwoord.

Lastpass maakt automatisch onbreekbare wachtwoorden voor je, vraagt of je ze wilt opslaan en vult ze vervolgens automatisch je wachtwoorden aan tijdens het inloggen.

Wij kunnen niet meer zonder!

3. Google Analytics

Als ondernemer ben je constant bezig met promotie en marketing van je bedrijf. De kans dat jij een website hebt is dan ook erg groot! Echter weet je ook hoeveel bezoekers je hebt en waar ze vandaan komen? Google Analytics is de statistieken tool voor websites. Wij zeggen vaak “Meten is weten!” en dat is exact wat Google Analytics voor je doet.

Krijg inzicht of je campagne effect heeft, hoeveel bezoekers jouw website trekt en waar ze vandaan komen. Deze uitgebreide tool kan indrukwekkend zijn, maar geeft je direct overzichtelijk inzicht in jouw prestaties.

4. Browser extensies

Browsers zijn tegenwoordig krachtiger dan je zou denken. Google Chrome heeft bijvoorbeeld een groot scala aan extensies, die jouw surfervaring een stuk makkelijker maken. Je hebt vast wel eens gehoord van AdBlocker, maar er zijn duizenden andere handige tools te vinden. Probeer wat extensies uit en zorg voor een optimale werkomgeving.

5. Digitale administratie

Schrijf jij nog facturen handmatig? Doe je jouw boekhouding in Excel? Dan is het misschien tijd om te kijken naar een digitale oplossing voor facturering en administratie. Er zijn talloze mogelijkheden, die je een fijnere administratie ervaring geven. Zelf bij Studio Projectie gebruiken wij Digitale Factuur. Kijk eens rond, want je kan enorm tijd besparen.

Met deze tools kan je enorm veel tijd besparen! Focus op de dingen waar je wel je aandacht aan wilt besteden en laat deze tools het werk voor je doen!

Geinspireerd geraakt of wil je meer informatie?

Laat ons je adviseren