Case study: SikkensVR

Studio Projectie B.V. presenteert met gepaste trots haar nieuwste project. Een volledig nieuwe website voor Sikkens het premium brand van AkzoNobel!

In het diepste geheim werken wij al een lange tijd aan een nieuwe website voor Sikkens en eindelijk mogen we onze creatie met de buitenwereld delen. De nieuwe website van Sikkens is tot stand gekomen met behulp van Elmwood en Delta Zuid.

Pitch

Normaal gesproken komen klanten naar ons toe met een idee dat ze willen uitwerken, maar deze keer lag het initiatief bij ons. Bij een afscheidsfeest voor oud-personeel en de introductie van nieuw personeel ging Philip met een presentatie op zak naar het hoofdkantoor van AkzoNobel om daar de stakeholders warm te maken voor een nieuwe Sikkens website. De visie voor een nieuwe online beleving voor Sikkens die Marcel had uitgedacht viel in goede aarde en door in een vroeg stadium de belangrijkste stakeholders enthousiast te maken over het project, volgde snel de goedkeuring om te starten.

AUGUSTUS 2016 – DE EERSTE UITWERKING VAN EEN MOBILE READY SITE VOOR SIKKENS

RE-BRAND

De eerste stap van het proces was het opfrissen van het Sikkens brand. Samen met Delta Zuid hebben we de autolakken fabrikant nieuw elan gegeven. Wij hebben de huisstijl elementen die zij verzonnen hebben, zoals de metallic vlakken voorzien van een digitale touch en zij hebben onze typografie en de moderne lay-out overgenomen in de folders, flyers, posters, stands, lichtbakken en andere uitingen. Het resultaat is een nieuwe merkbeleving voor Sikkens die vertrouwd aanvoelt en tegelijkertijd de toekomst aankan. Een samensmelting van digitaal en print.

DESIGN

Het webdesign is volledig op maat gemaakt en ontworpen door Studio Projectie. Voor dit project mochten wij zelf plaatsnemen op de designer stoel en heeft Michenou een modern en stijlvol ontwerp gemaakt op basis van een visie voor een nieuwe Sikkens website waar Marcel al een tijdje mee rondliep. Het design combineert een heldere presentatie van content met gebruiksgemak en interactiviteit. Het is flexibel opgebouwd, zodat de homepage volledig aangepast kan worden aan actuele campagnes, zonder dat de hoofdlijnen van het ontwerp verloren gaan. Met haar uitwerking van het ontwerp en het interactieve prototype overtrof Michenou al onze verwachtingen en we boden haar daarom na haar stage direct een baan aan. Onze eerste in-house designer die haar functie niet combineert met development, maar puur bezig is met grafisch ontwerp.

Development

Tijdens het bouwen is het ontwerp verder verfijnd op basis van feedback van gebruikers, stakeholders en de snel veranderende webdesign trends. Het ontwerp is tot leven gebracht met extra interactieve elementen en animaties, zoals video’s, subtiele mouse-over effecten en een echt stukje interactief reflecterend ‘metallic’ op de homepage als finishing touch. Voor de responsive beleving zijn we een stapje verder gegaan dan gebruikelijk door niet alleen de website, maar ook het brand zelf responsive te maken. Op basis van de schermgrootte passen de huisstijl elementen zich aan alle type beeldschermen aan.

Een project voor een grote klant dat door alle uitdagingen van de corporate wereld een lange looptijd heeft, kent het risico dat het bij lancering achterhaald is. Om dit te voorkomen hebben we de allerlaatste afwerking en optimalisatie slag uitgesteld tot vlak voor de lancering. Na een goedkeuring door de poortwachters van het AkzoNobel brand center stonden alle lichten op groen om de website eindelijk te lanceren!

De responsive branding van de DE TRI-COLOR, het logo en de pay-off in actie

(NOG) MEER WETEN?

Download de infographic!

Lancering en toekomst

Wij vieren nu de lancering van de internationale versie van de website, maar dit is slechts de eerste fase van het project. De volgende fase is een uitrol van de nieuwe Sikkens website in meer dan 20 talen voor landen in Europa, Azië, Noord Amerika, Zuid Amerika en zelfs Afrika en het Midden Oosten. Wij begeleiden AkzoNobel in dit proces door middel van training sessies voor de internationale website beheerders, handleidingen en hands-on begeleiding.

2017 markeert het meest productieve jaar van Studio Projectie met vijf nieuwe projecten voor AkzoNobel, waarvan er maar liefst vier dit kwartaal lanceren. De start van een nieuwe hoogwaardige WordPress productie lijn en de introductie van effectieve online marketing diensten.

HEB JIJ VOOR ONS EEN UITDAGING VAN FORMAAT?

Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies!