Growth-driven Design (in begrijpelijke taal)

Je hebt er misschien al eens van gehoord en er letterlijk geen chocola van kunnen maken. “Growth-driven design”, “Inbound marketing” en “inbound sales”, wat heb je er aan en waarom zijn marketing en webprofessionals er zo wild van? Wij leggen het in begrijpbare taal uit!

Puppy

Je begint bij growth-driven design met een launchpad. Heb je al een website of recent een website laten maken dan kan die prima dienst doen als launchpad. Kortom, je laat een rashond fokken of adopteert een koddig beestje uit het dierenasiel. Zo niet dan bouw je een website die alleen de absoluut noodzakelijke elementen heeft, maar eerst zet je een duidelijke strategie en een groei plan op papier. Een belangrijk onderdeel is hierbij het meetbaar maken van de resultaten en je doelen goed formuleren.

ZINDELIJK MAKEN

Je launchpad is niet perfect, want het doel is om verbeteringen aan te brengen op basis van de ervaringen van je bezoekers. De eerste taak is het binnenhalen van zoveel mogelijk bezoekers om voldoende data te genereren. Dit doen we via content marketing. We schrijven blogs, doen onderzoek naar keywords en schrijven andere relevante content om je website te promoten. Een Adwords, Facebook of Google Display marketing campagne kan in deze fase ook heel effectief zijn! Kortom, we zoeken uit of je puppy droogvoer lust of toch liever blikjes vlees eet. Nadat de eerste groepen bezoekers langs je website geweest zijn heb je een goed beeld van welke pagina’s, producten en onderwerpen zij interessant vinden en welke niet en waar zij op je website naar op zoek zijn. Je haalt de kinderziektes uit je concept of idee en schrapt heel snel de zaken uit je strategie die in tegenstelling tot wat je verwacht had toch niet blijken te werken. Je puppy is binnen no-time zindelijk en jaagt niet meer je gasten weg door op de bank te plassen.

TRAINEN

Het is vervolgens tijd om je te richten op conversie. Je hebt bezoekers naar je website gehaald en de juiste doelgroep weten te bereiken, maar hoe krijg je hen zover om terug te laten keren of om contact op te nemen? Dat doe je door continu kleine verbeteringen aan te brengen. Een andere tekst op een knop, een nieuwe foto of misschien hier en daar een foto wisselen met een video. Je probeert met kleine ingrepen iedere bezoeker die afhaakt op de een of andere manier binnen te houden. De ene met de download van een whitepaper de andere met de belofte van een gratis kopje koffie of een vrijblijvende offerte. Het heeft je wat hondenkoekjes, slaap en tijd gekost, maar je puppy is eindelijk getraind, luistert goed en mag naar buiten!

Wandelen in het park

Met je puppy aan de lijn gaat er een nieuwe wereld open. Je bent haast overweldigd door de hoeveelheid reacties die je van mensen krijgt op je trouwe viervoeter. Het beestje moet dagelijks uitgelaten worden en eigenlijk heb je niet zoveel tijd voor al die wandelingen en praatjes met de buren. Het is daarom tijd om de boel te gaan automatiseren of iemand anders te vinden die een ommetje wil maken met je hond als jij even geen tijd hebt. Hierdoor heb jij tijd over om je bestaande klanten of afgehaakte leads nogmaals te benaderen met nieuwsbrieven. In deze fase koppel je daarom je website aan externe diensten, zoals Mailchimp en Hubspot en steek je extra energie in het automatiseren van de sales en marketing processen, zodat je het kaf van het koren kunt scheiden en je zo min mogelijk tijd kwijt bent met bellen en e-mailen.

Daten met je hond

In de laatste fase heb je praktisch je doel al bereikt. Je website genereert tientallen leads per dag en de telefoon staat roodgloeiend. Toch blijken er nog steeds bezoekers te zijn die afhaken. De verzamelde data laat zien dat het de kattenliefhebbers zijn. Het is een sport geworden om ook hen te overtuigen en dat doe je met landing pages. Je richt landing pages in voor de niche die je nog niet bereikt hebt met een specifiek aanbod dat voor hen interessant is. Een katten vs. honden pagina die laat zien hoeveel leuker honden zijn dan katten. Je bezoekt ook de jaarlijkse kattenbeurs om flyers uit te delen voor je business. Aangezien de zaken nu goed lopen geef je alvast wat gratis advies of biedt je je producten aan de kattenliefhebbers met korting aan. Zo blijf je groeien. De kattenliefhebbers zijn zo blij met de puppies dat ze anderen kattenliefhebbers overtuigen om ook een puppy te nemen en je website te bezoeken voor alle ins en outs. Kortom, je bent de ware man of vrouw tegen het lijf gelopen op het station, maar hij of zij keek niet om. Bij de volgende ontmoeting die misschien niet geheel toevallig was, omdat je wist waar hij of zij uitstapte heb je je trouwe viervoeter wel bij je en een nieuw halsbandje met een opvallend belletje blijkt genoeg om de aandacht te trekken van de ware. Je nieuwe schoonouders vinden je hondje bovendien zo leuk dat binnen enkele weken de hele familie een eigen puppy heeft.

Zorg goed voor je website!

Je website is geen beeldje dat je in de kast zet tot je er weer op uitgekeken bent en dan vervangt voor een nieuwe net iets mooiere, maar een levendige, kwispelende viervoeter die zorg en aandacht nodig heeft. Zorg goed voor je website en hij zal je belonen en blijven verassen! In de volgende blog in deze reeks lees je meer over de twee belangrijkste pijlers van growth-driven design: inbound marketing en inbound sales. Tot snel!

Dat is growth-driven design in een notendop en daarom kunnen wij die schattige blauwe oogjes niet weerstaan en zijn we inmiddels inbound certified!

WIL JIJ OOK JE BUSINESS LATEN GROEIEN?

Neem contact op voor gratis en vrijblijvend advies!